info@pcsb.si | +386 64 170 233

Utrinki iz tekme državnega prvenstva

V soboto, 25. maja 2024, in nedeljo, 26. maja 2024, je Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica v Plezalnem centru Slovenska Bistrica gostil tekmo državnega prvenstva v težavnosti. To je bila prva tekma državnega prvenstva, ki smo jo izvedli v novem plezalnem centru.

Tekmovalci so plezali na zunanji tekmovalni steni. Kljub malo slabši vremenski napovedi je dogodek spremljalo sonce, kar je ustvarilo popolne pogoje za tekmovanje in navijanje. Tekmo si je v dveh dneh ogledalo več kot 600 gledalcev iz celotne Slovenije ter tudi iz sosednjih držav, kar je prispevalo k odličnemu vzdušju.

Za medalje so se potegovali tekmovalci vseh kategorij – od najmlajših cicibanov do izkušenih članov. Skupaj se je tekme udeležilo 237 plezalcev, kar je dokaz visoke priljubljenosti plezanja v Sloveniji.

Za največji spektakel vikenda so zagotovo poskrbeli člani in članice, ki so pod sojem žarometov s svojimi plezalnimi veščinami navdušili občinstvo. Med članicami je zmagala Lučka Rakovec (PK FA), drugo mesto je zasedla Mia Krampl (AO Kranj), tretje mesto pa Vita Lukan (ŠPO Radovljica). Med fanti je bil najboljši Luka Potočar (ŠPO Radovljica), drugo mesto je osvojil Milan Preskar (PK Scena), tretje mesto pa Anže Peharc (AO Kranj).

Barve Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica je uspešno zastopalo 11 plezalcev, ki so osvojili dve zlati medalji.

Klub je ponosen na dosežke vseh tekmovalcev in se zahvaljuje vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi dogodka. Zahvaljujemo se tudi sponzorjem, ki so omogočili izvedbo tekmovanja, prostovoljcem, ki so pomagali pri organizaciji, postavljalcem smeri in vsem obiskovalcem, ki so z glasnim navijanjem podprli naše športnike.

Sponzorji: Višinaska Baza, La Sportiva, Kibuba, ALU KOENIG STAHL, Volantes, Hiša Dobrih Okusov, Enertec, Akademija lepota, KFK, Lumar, Prangl, Za&Svet

Mogoče vas zanima tudi

Boulder Manija

Za 1 leto | 100 balvanskih problemov | 1 epski finale
Preberi več

CLIMB, GRILL & CHILL

1. avgusta se bomo družili ob plezanju, ping-pongu, pivu in žaru
Preberi več

Poletje v PCSB

V poletnih mesecih se nam pridružite v PCSB! Odprti smo ne glede na vreme. Ko je prevroče za plezanje na skali, zunaj poletne nevihte ali ...
Preberi več