info@pcsb.si | +386 64 170 233

Prostori

Visoke stene

Visoke stene

Balvani

Balvani

Trening

Trening

Visoke stene

V našem plezalnem centru je na voljo kar 2000 m2 notranjih in zunanjih visokih sten, ki merijo od 9 do 17 metrov. Med 165 smermi lahko vsak najde kaj zase, od previsov do plat, od ocene 3 za začetnike do 8c+ za tiste najboljše. Na voljo sta tudi dve smeri za hitrostno plezanje in auto-belay ter top-rope postaje za vse, ki še pridobivate plezalne izkušnje.

Notranje visoke stene

V notranjosti plezalnega centra se nahaja večja plezalna dvorana Obok in manjša plezalna stena Tečajniška, ki je namenjena začetnikom, tečajem in otrokom. 

Obok

Dvorana Obok ima skoraj 900 m2 plezalnih površin, stene pa so visoke do 17 m. Srce dvorane je obok, ki se razprostira čez celotno širino dvorane in omogoča previsno plezanje na različnih naklonih. Ob robovih dvorane najdete tudi navpične plate.

Postavljenih je preko 80 smeri z ocenami od 3 do 7c+. Poleg plezanja v vodstvu so na voljo auto-belay postaje (avtomatske varovalne naprave) in top-rope postaje za plezanje z varovanjem od zgoraj.

Tla v dvorani so opremljena z varnostnimi podi Regupol®, ki zmanjšujejo možnost resnih poškodb pri pristankih/padcih z večjih višin.

Tečajniška

Tečajniška stena ponuja 14 smeri višine 9 metrov in lažjih težavnosti. Na steni je mogoče plezanje v vodstvu ali z varovanjem od zgoraj oz. na top rope.

Stena je namenjena začetnikom, vodeni vadbi za otroke in mladino ter zaključenim skupinam.

Zunanje visoke stene

Zunaj se nahajajo trije sektorji – Tekmovalna, Rekreativna in Plaža, ki skupaj ponujajo kar 1000 m2 plezalnih površin višine do 17 m. 

Tekmovalna

Previsna visoka stena višine 17 m z 11-metrskim previsom ponuja nepozabno plezalno izkušnjo tudi najbolj zahtevnim plezalcem.

Na 530 m2 se nahaja več kot 35 smeri z ocenami od 5c do 8c+.

Plaža

Na južni strani plezalnega centra se nahaja manjši sektor, ki ponuja 10 plezalnih smeri zmernih težavnosti in dve smeri za hitrostno plezanje.

Rekreativna

Manjša previsna stena, kjer pa je nekaj smeri tudi v plati, se razprostira ob vhodu v plezalni center in ima 350 m2 plezalnih površin.

Tukaj boste vsi rekreativci našli nekaj zase, saj stena ponuja več kot 30 smeri z ocenami ob 3 do 7a+, na voljo pa so tudi top-rope in auto-belay postaje.

Balvani

Plezalni center ponuja veliko možnosti treninga balvanskega plezanja – od označenih balvanskih problemov in dveh spray wallov (šutalnic) do dveh nastavljivih sistemskih sten: Kilter Board in Moonboard.

Balvani

Balvanska dvorana se nahaja v drugem nadstropju in ima kar 1200 m2 plezalnih površin. Do 4,5 metra visoke stene so različnih naklonov in oblik z možnostjo topouta na določenih odsekih.

V balvanski dvorani boste našli več kot 150 označenih balvanskih problemov, razdeljenih v osem težavnostnih stopenj. Manjši del dvorane je namenjen spray wallu, ki omogoča neomejeno število balvanskih problemov za vsak trening.

Iz Balvanske dvorane je odličen pogled na plezalno dogajanje v dvorani Obok.

Balkon – Kilter Board in Moonboard

Na balkonu v prvem nadstropju sta sistemski deski Moonboard in Kilter Board, ki s svojima ogromnima bazama smeri nudita praktično neskončne možnosti za kvaliteten trening.

Kilter Board je 4,5 m visoka in 6 m široka balvanska stena, ki ji lahko nastavljate naklon (od 0° do 70°), oprimki pa so osvetljeni z LED lučkami. S pomočjo aplikacije izbirate med več kot 80.000 balvanskimi problemi različnih težavnostnih stopenj in ob preprostem pritisku na gumb se oprimki izbranega problema osvetlijo. Kilter Board v Plezalnem centru Slovenska Bistrica je edini v Sloveniji.

Moonboard je 40-stopinjska previsna stena, ki ima različne konfiguracije oprimkov. Enako kot pri Kilter Boardu tudi tukaj izberemo problem s pomočjo aplikacije in oprimki se osvetlijo. Naš Moonboard je trenutno opremljen z oprimki iz serije 2016. 

Klub

170 m2 velik spray wall (šutalnica) v pritličju omogoča neomejeno število balvanskih problemov za vsak trening. 

Del stene se uporablja za ogrevanje, tečaje in vodene vadbe otrok in odraslih.

Otroški brlog

Za najmlajše je v pritličju na voljo plezalni prostor v posebej ločenem otroškem kotičku. Tukaj boste našli tobogan, igrala in steno s pisanimi oprimki, primernimi za najmlajše.

Prosimo, da otrok ne puščate brez nadzora.

Trening

Kampus, fingerboard, uteži

V našem plezalnem centru so na voljo številni sodobni pripomočki za trening moči in dopolnilno, neplezalno vadbo. 

Vadba na kampusu je postala sestavni del treninga številnih plezalcev, zlasti tistih na višji ravni. Za to vrsto vadbe sta na voljo dve kampus deski: večja je v vadbenem prostoru nad balvansko steno v drugem nadstropju, manjša pa na balkonu v prvem nadstropju.  

Fingerboardi, ki se uporabljajo za trening moči prstov, so nameščeni neposredno ob kampus deskah.

Nad balvani v balvanski dvorani smo uredili tudi majhno, a odlično Utežarnico, kjer boste našli vso opremo za trening z utežmi. Prostor lahko uporabite tudi za ogrevanje. 

Gibalnica

Gibalnica je ločen prostor v prvem nadstropju, namenjen ogrevanju, raztezanju in izvajanju gimnastičnih vaj.

V Gibalnici se lahko izvajajo tudi druge vodene vadbe ter predstavitve: joga za plezalce, dinamična joga, aerobna telovadba, aerial joga ipd.