Izposoja opreme

Če nimate svoje plezalne opreme ali se vam je pripetilo, da je ta ostala doma, vam z veseljem pomagamo. Pri nas si lahko izposodite sledeče.

Plezalniki

Plezalniki so na voljo v različnih velikostih. Vsi modeli plezalnih čevljev, ki jih lahko najamete, so primerni tako za začetnike kot tudi za napredne plezalce. Pri izposoji plezalnih čevljev priporočamo, da se ti dobro prilegajo stopalom in se zaradi higienskih razlogov nosijo z nogavicami.

Plezalni pas

Pomembno je, da se pas dobro prilega vašemu telesu, saj bo le tako ustrezal zahtevam po varnosti in udobju.

Pomembna je tudi razdalja med nožnimi zankami in vašim pasom. Če je ta razdalja predolga (če so nožne zanke nameščene prenizko), vas lahko ob morebitnem padcu obrne na glavo. Če je razdalja prekratka (če so nožne zanke nameščene previsoko), se lahko ob padcu preveč energije prenese na vaše boke in hrbet, kar je lahko boleče. Ko se pas dobro prilega, vas bo ob padcu ali ob visenju na vrvi držal pokončno in uravnoteženo.

Grigri+

Varovalni pripomoček, namenjen vsem plezalcem za uporabo na zunanjih in notranjih stenah. Primeren je za uporabo z vrvmi premera med 8.9 in 10.5 mm in namenjen intenzivni uporabi. Model + ima nadgrajeno varovalno ročico za spuščanje soplezalca z »anti panic« sistemom. Ponuja tudi možnost izbire med načinom podajanja vrvi za plezanje top rope ali plezanje v vodstvu. Grigri + je še posebej primeren za začetnike.

Vponka z matico

Vponka z avtomatskim zaklepom vratc, ki omogoča večjo varnost.

Plezalna vrv

Dinamična vrv, zasnovana za plezanje. Elastični raztezek poskrbi za ublažitev sunka padca.

OHM

Inovativna rešitev za naveze, ki imajo veliko razliko v teži. V primeru, da je plezalec izrazito težji od varovalca, se z uporabo varovala OHM ob padcu poveča trenje vrvi in posledično zmanjša sunek, ki deluje na varovalca. 

 

Cenik

cena / dan
Vrv 4 €
Varovalo / GRIGRI® / OHM 2 €
Plezalni pas 2,5 €
Plezalni čevlji - odrasli 3,5 €
Plezalni čevlji - otroci (do št. 35) 2,5 €

V cene je vključen DDV. Cenik velja od 5. septembra 2023.